2021-03-05 14:47:18• hírek • Szatmár.ro

Öt községben a vörös forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal legfrissebb tájékoztatása szerint március 8-12. között Szatmár megye városaiban, valamint 22 községben sárga forgatókönyv alapján, további 5 közigazgatási egységben pedig vörös forgatókönyv alapján zajlik majd az oktatás.

Ahol a fertőzöttségi ráta alacsony, azaz 1-es érték alatt van, ott minden gyermek, tehát az óvodásoktól a középiskolásokig mindenki visszatérhez az iskolába - ez a zöld forgatókönyv. Azon településeken, ahol a mutatók alapján az úgynevezett sárga forgatókönyv lép életbe (1 és 3 ezrelék közötti), az óvodások és az elemi osztályosok mellett az általános- és középiskolák végzős évfolyamai járnak majd be személyesen is a tanórákra.


A vörös forgatókönyv (3 ezrelék fölött) még inkább limitálja a lehetőségeket: ebben az esetben csak az óvodások és az elemi osztályosok térnek vissza a tanintézményekbe, a többiek folytatják az online oktatást, a vesztegzár alá vont zónákban pedig értelemszerűen csak és kizárólag a digitális oktatás jöhet szóba. Utóbbi csoportba a legfrissebb döntés értelmében Borválaszút, Mezőfény, Szatmárudvari, Szatmárpálfalva és Szatmárhegy tartozik.


A tanintézmények teljes lisátja ide kattintva tekinthető meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: